Berber Sieperda

 

Ah goeie!

 

Ik ben Berber, bescheiden als ik ben, muzikaal, creatief en fijngevoelig ben ik in hart en nieren. Altijd net even anders, voel mensen goed aan bij hun zoekproces naar hun creatieve uitingen. 

 

De laatste jaren is mijn liefde voor het (ambachtelijk) maken van bijzondere kado’s ontstaan. Kado’s als dromenvangers, pedgoll-families, worrydolls, gelukspoppetjes, wollen beschermknuffels maak ik met veel liefde. Ik werk het liefst met in de natuur gevonden materialen en oude spullen die bij mij weer een nieuw leven krijgen door het te verwerken/bewerken in mijn producten. 

 

Daarnaast verkoop ik ook (edelsteen)sieraden en een kleine collectie edelstenen.  

 

Dit jaar sta ik met mijn collectie in een marktkraam op ‘Ljochtevent’. 

 

Naast het zelf maken van bijzondere kado’s, geniet ik er nog meer van om samen met mensen (misschien wel jou) mooie dingen te creëren. En op ‘Ljochtevent’ kun je bij mij een workshop doen om je eigen dromenvanger te maken. 

De originele dromenvanger, oorspronkelijk ontstaan bij een Indianenstam uit Noord-Amerika, wordt gemaakt van een buigzame tak. De ring verwijst naar de cirkel van het leven. In de cirkel wordt een soort van web in de vorm van een bloem geknoopt. 

 

Dromenvangers worden veelal boven het bed gehangen. Gelooft wordt dat de hemel vol is met dromen, goede maar ook slechte dromen. Deze dromen worden opgevangen, de slechte komen in het web en worden verbrand door de eerste zonnestralen. De mooie zoete dromen vinden moeiteloos hun weg en glijden door de veren naar beneden naar het hoofd van degene die eronder slaapt.

 

Nieuwsgierig naar wat ik maak en doe? Je mag ook een kijkje nemen op mijn site berbersieperda.nl

 

En voor vragen mail gerust naar info@berbersieperda.nl

 

‘Creativity is intuïtion having fun ♥’

 

Zie ik jou ook op Ljochtevent?