Workshop

Mindfulness & Eten

 

Proef jij alles wat je eet? Stop je met eten als je vol zit? Kun je verleidingen altijd weerstaan? En hoe ga je om met eten als je bepaalde emoties of stress ervaart? Wil je stoppen met diëten en op een holistisch niveau je relatie met eten veranderen? 

 

Vaak vinden we het lastig om gezonde en juiste keuzes te maken als het om eten gaat. Signalen van ons lichaam dat we vol zitten negeren we, of voelen we zelfs niet eens. En wat onze voedingskeuzes met ons lichaam doen qua energie en gezondheid daar staan we vaak ook niet bij stil.

 

In de workshop 'Mindfulness & Eten' gaan we aan de slag met het (weer) in contact komen met ons lichaam, het creëren van ruimte om bewuste keuzes te maken én we oefenen met het omgaan met verlangen naar iets lekkers. We doen oefeningen en meditaties, en maken gebruik van specifieke essentiële oliën die hierbij ondersteunen.

 

 

 

Mijn naam is Claudia en op Ljocht mag ik de workshop 'Mindfulness & Eten' verzorgen. Ik heb zelf jarenlang last gehad van overeten en emotie-eten. Als ik gestresst was, ging ik eten. Als ik iets spannend vond, ging ik eten. Als ik verdrietig was, ging ik eten. Als ik blij was, ging ik eten. En ik stopte pas als de reep helemaal op was of de zak leeg was. Ik voelde me gevangen en hoe harder ik vocht om eruit te komen, hoe harder ik terugviel. 

 

In 2016 volgde ik in Thailand mijn eerste Vipassana retraite, en ik worstelde nog steeds met mijn relatie met eten. Ik legde dit voor aan de Teacher en ik vroeg haar of zij een oplossing had voor mijn emotie-eten. Zij zei “Wees lief voor jezelf en kijk er gewoon naar.” Ik had toen geen idee wat ze bedoelde. Nu begrijp ik precies wat ze bedoelde. Door het beoefenen van mindfulness, lukte het me stapje voor stapje om van een afstandje naar mezelf te kijken. Ik kreeg steeds meer inzicht in mijn patronen en handelingen. Door het observeren van mijzelf en mijn eetgedrag, kwam ik erachter dat ik vaak niet at omdat ik honger had, maar als een manier om met dingen om te gaan. 

 

Inmiddels heb ik meerdere retraites gevolgd en de opleiding voor Mindfulness Trainer. Nu mag ik zelf mensen begeleiden om meer in het moment te leven, en daarmee allerlei problemen aan te pakken. Ik geef zowel groeps- als individuele trainingen en workshops in Mindfulness, Mindfulness & omgaan met stress en Mindfulness & Eten. Daarnaast ben ik Essential Oil Specialist en werk ik met essentiële oliën om het lichaam en de geest de ondersteunen bij fysieke en emotionele uitdagingen.

 

--

 

Liefs,

 

Claudia